Joerec

 

Joerec heeft zijn opleiding tot goudsmid in Schoonhoven gevolgd. Na daar ruim vijf jaar gewoond te hebben, verhuisde hij naar Antwerpen voor een stage in de diamantwijk. Na het beëindigen van zijn stage behaalde hij zijn diploma en keerde terug naar Nederland met de gedachte België voor goed te verlaten. Na vergeefse pogingen om een job te vinden, besloot hij dienst te nemen in het Nederlandse leger. Ondanks zijn genomen besluit solliciteerde hij toch nog op een vacature in Antwerpen. Deze sollicitatie zou van grote invloed zijn op zijn verdere leven.

In februari 2011 vond Joerec de tijd rijp om een eigen atelier op te zetten om zijn eerste eigen collectie juwelen te kunnen maken. De eerste ontwerpen kwamen uit in december 2011 onder de naam Timeless Elegance. De collectie was opgebouwd uit geometrische en op de natuur gebaseerde organische vormen.De modellen die hij vanaf februari 2012 is gaan maken zijn hoofdzakelijk geïnspireerd op de natuur. De mens en zijn denken, gaan een centralere rol spelen in zijn werk en er komen meer ontwerpen die hun oorsprong vinden in alledaagse gevoelens.

Stijl. Algemeen kan er over de stijl van Joerec gezegd worden dat die organisch en natuurgetrouw van vorm is. Met af en toe een zijsprong naar het geometrische. Vooral zijn organisch en natuurgetrouw werk, is al getypeerd als zijnde met invloeden uit de Art-Nouveau, de stijl waar hij een voorliefde voor heeft. Vooral de organische modellen zijn veelal sculptuurachtig van vorm waarbij de ring één geheel vormt met het thema. Veelal verwerkt Joerec een klein geelgouden balletje ergens in de scheen als een soort van handtekening en echtheidskenmerk.

Kwaliteit. De hoge graad van afwerking en het gebruik van kwaliteitsmaterialen zijn belangrijke waarden in de bedrijfsvisie van Joerec. Een bewuste keuze was dan ook om alleen met Belgische bedrijven samen te werken die ieder afzonderlijk gespecialiseerd zijn op een bepaald vakgebied. Op deze manier voegt hij extra waarde toe aan zijn modellen en probeert hij zijn steentje bij te dragen aan de stimulering en de bescherming van de Belgische economie. Er is niet gekozen voor productie in lage loonlanden en er worden geen concessies gedaan aan een kwalitatieve afwerking.

Exclusiviteit. De rode draad hierin is het handwerk. Ieder model is volledig met de hand gemaakt en met grote aandacht afgewerkt. Grootschalige productie is hierbij niet mogelijk. Hierdoor krijgen de modellen die Joerec maakt een hoge uniciteit wat in de visie van hem juist de bedoeling is van een sieraad. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om persoonlijke wensen te verwerken in bestaande modellen. Door gebruik te maken van kwalitatieve materialen zoals Akoya parels, natuurlijke edelstenen en echte diamant onderscheidt hij zijn modellen van de massa en wordt kwaliteit zichtbaar.

PayPal